• Clean, Minimalist, Typographic, Street Dawah T Shirt

    Salam dan selamat datang ke hambaNya, sebuah laman yang menawarkan graphic apparel berunsurkan nasihat, peringatan, mesej tangkap sentap dan kata baik baik.

    Lihat Katalog T Shirt Kami
"Indeed, I Am Of The Muslims"

  • About hambaNya | hambaNya

    About hambaNya

    Asal usul

    hambaNya terlahir disebabkan impian saya untuk melihat design genre sebegini lebih mainstream, pergi lebih jauh dan dapat diterima dengan lebih luas oleh masyarakat.

    This genre is something that is dear to my heart. Kalau kita tak up kan benda ni siapa lagi nak diharapkan untuk mengangkatnya.

    If you choose to wear hambaNya, you bukan pakai kosong kosong but you are conveying words of nasihat, peringatan dan kata baik baik, not only to yourself but to others around you as well.

    The designs

    I love minimalism. I love typography. I love simple yet deep, meaningful messages. Dengan ketiga tiga elemen ini saya combine untuk menghasilkan design design terpadu untuk hambaNya.

    Kesemua mesej yang disampaikan are cherry picked dari long list of ideas yang tersimpan dalam to do list saya.

    I hope you love the designs I've made, as much as I love creating them and at the same time saya berharap agar mesej yang tersurat serta yang tersirat, yang ingin cuba disampaikan, terbang tinggi, jatuh jauh tepat menusuk hati.

    Harapan

    Harapan saya honestly ingin melihat hambaNya dapat diterima baik oleh semua. Saya bukan orang yang pandai berkata-kata. Cakap pun kelam kabut. Kalau debate memang auto ke laut.

    So this is how I do it. Through design is how I communicate.

    Dengan sedikit bakat yang dipinjamkanNya, berbekalkan ilmu yang tak seberapa, inilah sumbangan kecil saya dalam menyampaikan my so called dawah.

    Moga apa yang dihasilkan oleh hambaNya bermanfaat kepada diri ini sendiri, kepada yang memakai, kepada yang bakal memakai dan kepada yang melihatnya juga.

    Yang baik itu datang dariNya dan yang buruk itu adalah dari kekurangan saya sendiri.

    Salam

    ~ Bro AE ~

  • Cik Kiah

    Mmmm.... Ni semua bukan review betul tau. Ni cuma dummy je. Sebab baru lancar jadi tadak lagi no.
  • Bro Cuba

    Mantap bro. Design padu, kain sedap, pakai terus auto hensem.
  • Thom "Yam" Yorke

    My hoodie just arrived. It is soooo beautiful. Thank you. Looking forward now to the other stuff I ordered!
  • Ichigo Sakibaki

    Arigatou. I can always find a great new addition to my wardrobe!
1 accessibility.of 4

  • 10 Days Turnaround

  • Made In Malaysia

  • 90 Days Return

1 accessibility.of 3